Втора Регионална среща „От наука към иновации“, 15 юни 2023 г.

Втора Регионална среща „От наука към иновации“, 15 юни 2023 г.

Втората регионална среща „От наука към иновации“, организирана от Изпълнителна агенция „Програма за образование“(ИАПО), се проведе на 15 юни 2023 г. в библиотеката на Техническия университет в Габрово. Срещата беше открита от изпълнителния директор на ИАПО проф. Георги Вайсилов, който изтъкна колко важно е  бизнесът и общините да познават и да могат да се възползват от възможностите, които предлага инфраструктурата, изградена в центровете по върхови постижения и центровете за компетентност, финансирани по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

В срещата взеха участие представители на центровете за върхови постижения и центровете за компетентност, бизнеса и общините от региона. Участниците имаха възможност да се запознаят с дейността на отделните центрове и да обсъдят възможностите за сътрудничество и съвместни проекти.

Целите и постигнатите резултати от Центъра за върхови постижения по Информатика и информационни и комуникационни технологии бяха представени от проф. Анета Караиванова, заместник ръководител на Центъра. Акцентите в презентацията включваха описание на уникалния инфраструктурен комплекс, изграден от Центъра, услугите, разработени в полза на бизнеса и положителния опит от съвместната работа с малки и средни предприятия.